Finlands roligaste studentkår

Okategoriserade

Regn och rusk – Inget stoppar oss från att fira Vappen

3 maj , 2017, 23.26 Hankeit

 

Det snöslaskade och blåste. Temperaturen låg på tre plusgrader och slasket kom ner vågrätt på lördag när jag stod på kårens balkong. Jag insåg plötsligt att jag fick ge upp min bild av en varm och solig vapp. Picknicken vi skulle ordna på söndag kunde inte bli av om vädret såg ut så här även följande dag.

På söndag, efter ett par timmars sömn på grund av alla stress, var snöslasket slut. Himlen var tjockt grå men vädergudarna hade ändå tydligen bestämt sig för att bespara oss oktoberväder. Efter att ha planerat och fixat så var nog alla lite oroliga över att våra kårmedlemmar inte skulle vara lika villiga att trotsa vädret som vi. Till vår stora förtjusning var ändå söndagens picknick en stor succé och vi kunde börja vappen tillsammans med våra kårmedlemmar, lite bubbligt och smått och gått att äta.

Foto: Jannica Luoto

 

Trots att vädret var lite skitsofrent, emellanåt regnade det samtidigt som solen sken, så hade alla otrolig feelis. Alla bjöd till och den otroliga stämningen som byggdes upp vann lätt över de regnskurar som alltid emellanåt bestämde sig för att göra allt och alla genom våta. Vi bevisade att vi oberoende av väder har kul och gör det vi gör bäst – har roligt tillsammans.

 

Foto: Jannica Luoto

 

Även mösspåläggningen av Havis Amanda lockade till sig en stor publik som trotsade väder och vind. Även fast vi var genom blöta så har jag aldrig upplevt något lika otroligt. Visst, det skulle ha varit roligt med sol men en del av stämningen och glädjen kom från vetskapen om att så många var på plats ändå. Regnet öste ner ibland men vi brydde oss inte, regnet kunde inte förstöra för oss. Vappen var ändå det bästa och roligaste på länge.

Foto: Simon Bergholm

 

På första maj fick vi njuta av vårsolen. Zillisen i Kajsaniemiparken var som vanligt lyckad och MayDay racet slutade som det skulle – med vinst åt SHS.

Nu när jag tänker tillbaka så inser jag att det skulle ha kunnat slaska, vi skulle ändå inte ha brytt oss. Inget väder kan stoppa oss från att fira Vappen!

/ Alina Anderson – Socialpolitik
Svenska Handelshögskolans Studentkår

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *