Finlands roligaste studentkår

Okategoriserade

En nybliven Hankeit

25 aug , 2017, 20.56 Hankeit

 

Den 28.8 kommer för både mig och många andra att bli en spännande dag. Det är dagen då vi blivande Hankeiter inleder våra studier på Hanken Svenska handelshögskolan! I och med skolstarten kommer en hel del saker att förändras. Ett nytt skede av livet kommer att inledas. Själv är jag uppvuxen i Esbo, och slutförde i fjol mina gymnasiestudier i Grankulla. Helsingfors kommer därmed för mig att vara en helt ny studiestad. Roligt!

Inför skolstarten är det en hel del tankar som kretsar i huvudet. Jag skulle varken kalla det stress eller nervositet, utan snarare positiv spänning. Skolstarten kommer som sagt för mig att medföra en ny studiestad, men också en helt ny skola. Jag ser fram emot förändringen, det ska bli roligt med lite omväxling. I och med att jag personligen känner en del som redan tidigare inlett sina studier på Hanken, har jag fått höra mycket gott om skolan och studierna. Det skapar en varm känsla inombords. Jag ser enormt mycket fram emot att få träffa nya människor, och skapa nya kontakter och relationer.

”Jag ser enormt mycket fram emot att få träffa nya människor, och skapa nya kontakter och relationer.”

Förutom den sociala delen av studielivet, är jag också enormt peppad av att inleda själva studierna. Efter ett mellanår ska det minsann bli roligt att sitta bakom skolbänken igen, och få utveckla samt utöka sin kunskap. Jag vet inte ännu exakt vart min väg kommer att leda, men av ganska hög sannolikhet är jag inte ensam om detta. Mången vet kanske redan vad de vill inrikta sig på, och har redan klart för sig vilket ämne som kommer att stå som huvudämne. För mig är det fortfarande ett stort frågetecken. Det är en tidsfråga som jag med iver väntar på att få lösa. Hankens ämnesutbud är brett, och det ska bli både roligt, utmanande och intressant att få bekanta sig närmare med dessa olika ämnen. Detta kommer jag att använda som mitt kompass.

En fråga som ofta blivit ställd då jag suttit med familj och vänner är vilka förväntningar jag har av alltsammans. För mig är detta en knepig fråga. Mycket nytt kommer att hända och ske på en och samma gång, och mitt liv kommer att influeras av nya upplevelser och händelser.

”Mycket nytt kommer att hända och ske på en och samma gång, och mitt liv kommer att influeras av nya upplevelser och händelser.”

Livet som studerande kommer att vara helt nytt för mig. Men då jag funderar på alla de saker jag berättat om ovan, och hur det kommer att kännas med en ny studiestad, ny skola, nya studier, nya relationer och ny kunskap, så kan jag inte annat än le av iver och den positiva sinnesstämningen som tar form inom mig. Cya soon, Hanken!

Ellen Wulff,
Nybliven Hankeit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *