Finlands roligaste studentkår

Okategoriserade

Svenska Handelshögskolans Studentkår börjar blogga

13 mar , 2017, 23.47 Hankeit

 

Välkommen till Studentkårsbloggen!

Studentkårsbloggen är till för alla som på något sätt är intresserade av det finlandssvenska studielivet, studiekultur och -traditioner, studiepolitik och intressebevakning, studerandens tankar och åsikter, eller för de som annars bara vill njuta av lite lätt läsning. Här bloggas det om lite allt och alla, och skribenterna är i princip alla medlemmar i Svenska Handelshögskolans Studentkår, likaså Hanken alumner och eventuella gästbloggare. Med andra ord – här är spelreglerna väldigt fria!

Syftet med denna blogg är att lyfta fram våra medlemmars tankar och åsikter, och visa hur varierande finländska studerandes röster är i dag. Alla har vi olika perspektiv, unika livserfarenheter och egna drömmar. Men någonting som vi studerande alla har gemensamt i någon grad är deltagandet i det fantastiska studielivet. Studielivet, och studiekulturen, är inte bara fest och tjohej (fastän det nog är en viktig del av det såklart) – studielivet öppnar också många dörrar för studenterna. Det är här man skapar sina nätverk, kanske möter kommande arbetskollegor och får guldvärd erfarenhet via studentkårsaktiviteterna. Studentkåren finns för att främja dessa nätverk, och skapa gemenskap hos dess medlemmar. Viktigt att också komma ihåg är att våra studier utgör den absolut största delen av vår tid som universitetsstuderanden, vilket är varför denna blogg även kommer behandla studiestress och motivation, och tankar angående själva studiearbetet.

Denna blogg kommer alltså ha väldigt varierande innehåll, med nya skribenter nästan varje vecka. SHS styrelse kommer att hålla i trådarna, och även bidra med innehåll när det är aktuellt. Så stay tuned – och få en bättre inblick i det goda studielivet!

Foto: Kaisa Rautaheimo

, , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *