Finlands roligaste studentkår

Okategoriserade

PAMPASVECKAN: Dröömin va här igen

4 apr , 2017, 09.14 Hankeit

 

Varje år i mars firas Pampas nationaldag i Vasa, vilket är det största studerandeevenemanget för svenskspråkiga studerande i Finland. Nationaldagen är alltid på en fredag, i år 31.3, och dagarna före ordnas många olika evenemang av olika studentföreningar i Vasa. Hela evenemanget avslutas med en officiell Pampassilliz på lördagen. Veckan som leder upp till nationaldagen kallas för Pampasveckan, eller bara helt kort Pampas. Detta är en vecka som studeranden i princip bor i halaren.

De flesta studeranden väljer att börja på torsdagen eller fredagen, en del börjar på tisdag eller onsdag, och några få festsugna väljer att börja redan på måndag. Sedan brukar man välja om man festar varje dag eller tar någon dag paus mitt i veckan.

Vi i SSHV ordnar evenemang tisdag till lördag. På tisdagen ordnar underorganisationen HankGents PampasCaps, vilket är ett jätteroligt drickaspel som även är en tävling med final, och sedan på onsdag ordnar de 100-klubben, vilket innebär att man ska dricka 100 shots av öl på 100 minuter. Vi i SSHV:s styrelse ordnar Prepampassitz på torsdagen, organiserar CellaÖppet fredag och lördag (CellaÖppet innebär att vi öppnar studentföreningens egna lagliga bar Cella Nova), och även en silliz på lördagsmorgonen.

I övrig finns det några återkommande evenemang som ordnas av olika föreningar på Pampas: SYhFIILIS (gamylföreningen för Noviastuderanden) ordnar SYhFILIS-race på tisdagen, vilket bäst kan beskrivas som bilorientering med gåtlösning; Rockföreningen ordnar Så Ska Det Låta på en av Vasas barer; flera barer ordnar egna evenemang (t.ex. Pre Pre Pampas på Olivers Inn); olika studentföreningar ordnar egna PrePampassitzer på torsdagen och mycket mer!

De officiella Pampasevenemangen ordnas av Pampasmaffian på fredag och lördag. På fredagen ordnas en olympiad på Vasa torg där det ordnas en tävling i flera heat för de 24 lag som anmälts. På kvällen ordnas en kvällsfest med en utvald artist. Eftersom vi i år firade 25-årsjubileum hade vi två huvudartister: Linda Bengtzing och De Vet Du! Förra året var huvudartisten Markoolio. På lördagen ordnas busstransport till sillizen, där en ny artist uppträder två gånger, i år var detta Das Dunderhonung, och året före var det humorgruppen KAJ.

Liti slitin, liti skitin, men humöret e på topp,

Elin Örn
Chefredaktör och visuellt ansvarig
SSHV – Studentföreningen vid Svenska Handelshögskolan r.f.

, , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *