Finlands roligaste studentkår

Okategoriserade

JOO – studier på Hanken

5 apr , 2017, 09.03 Hankeit

 

Jag heter Anette Salonen och studerar socialpsykologi för andra året vid Helsingfors universitet. Jag påbörjade mina JOO-studier på Hanken under hösten 2016. Jag valde biämneshelheten företagsledning och organisation som omfattar 60 sp. Efter att ha läst en termin socialpsykologi bestämde jag mig för att söka om den flexibla studierätten, eftersom jag ville få ökad variation i mina studier. Socialpsykologi är ett mycket brett ämne och därför blev vi tillsagda att fundera noga kring vårt biämne, eftersom att det kan styra en senare i arbetslivet.

Hankens kursutbud har till viss mån blivit bekant för mig via många kompisar och min tvillingsyster som valde att läsa marknadsföring samt företagsledning och organisation. I samband med detta insåg jag hur bra socialpsykologi och FLO kompletterar varandra samt att det går att kombinera vetenskaperna så bra. Jag blev intresserad av kurserna och tyckte att det kunde ge mig bra möjligheter inför arbetslivet, samtidigt så står man lite ut i mängden då man har kombinerat två olika vetenskaper. JOO- studierätten är inget som jag hört om i skolan, utan jag fick höra om vissa bekanta som gjorde samma kombination och med hjälp från dem satte jag igång min ansökningsprocess. Efter att min ansökan hade blivit godkänd fick jag snabbt anmäla mig till kurserna för att garantera en plats, då det inte finns mer än cirka tre platser per kurs för JOO- studeranden. Nu har jag avlagt fem kurser på Hanken och är mer än nöjd med mitt beslut om att söka om studierätten. Trots att kursuppläggen och mängden arbete varierar mycket från mina socialpsykologistudier, känner jag att jag kommit bra in i studierna och fått massor med nya vänner. Jag trivs mycket bra med mina nuvarande studier och är glad att jag blivit varmt mottagen av alla studeranden och fått hjälp då jag behövt. Det har än så länge också fungerat bra med att pussla ihop mina kurser på Hanken och på Sockom utan att de krockar med varandra.

Jag har redan fått höra från många håll hur min kombination verkar intressant och mycket passande. Eftersom vi på Sockom har en obligatorisk tre månaders praktik, har jag nu med min studiekombination lyckats få en HR- Trainee plats där jag för första gången får konkret utföra arbetsuppgifter som är kopplade till mina helhetsstudier på 1,5 år. Biämneshelheten har också fått upp mina ögon för möjligheten att söka in till magisterskedet på Hanken för att kunna fortsätta med ännu fler kurser inom ekonomi. Jag rekommenderar JOO-studier för alla som är intresserade av att sammanslå sina pågående studier med ett annat universitets kursutbud. Det är en ypperlig chans att själv få forma sin utbildning och läsa en större variation av kurser som intresserar en.

Anette Salonen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *