Finlands roligaste studentkår

Okategoriserade

Tankar kring papperstidningar

18 apr , 2017, 14.29 Hankeit

  Video

Hej, jag tänkte börja med att presentera mig själv. Mitt namn är Charlotta Eriksson och jag är för tillfället Informationskommitténs ordförande och därmed också chefredaktör för Hankeiten, som är en av de få studentkårs papperstidningar som kvarstår bland studentkårererna Finland. Detta är också ett ämne som jag tycker är intressant och därmed någonting som jag tänkte ta upp i detta blogginlägg.

Ända sedan jag var väldigt liten och gick i de lägre klasserna i lågstadiet så har jag läst papperstidningar. HBL närmare bestämt. HBL har hört till mina dagliga rutiner så länge jag kan minnas. Jag har åtminstone alltid bläddrat igenom tidningen om tiden inte räckt till. Jag har alltid gillat nyheter och varit en informationsslukare, det är kanske därför som jag är ordförande för en kommitté som har med information att göra.

Men i varje fall, tillbaks till ämnet om papperstidningar. Jag gillar att få den viktigaste informationen presenterad framför mig på ett enkelt sätt. Därför gillade jag, då jag bodde hemma och hade en tv till förfogande, att kolla på nyheterna där. Dock ger också papperstidningen den viktigaste informationen på ett lättillgängligt sätt. För annars skulle jag bara läsa den information som skulle intressera mig extra mycket, och välja ut de nyheter som jag skulle läsa.

Digitaliseringen är ändå ett faktum och jag använder mig av digitala nyheter flera gånger om dagen. Då jag vill ha nyheter snabbt, eller har tråkigt i bussen så är ändå nyheter via någon app eller internet någonting som jag alltid läser. Men för det tror jag ändå att det är bra då nyheterna kommer i ett färdigt paket med de allra viktigaste nyheterna, med de som man kanske inte skulle ha läst men nu ändå läser.

Förändring är ändå något man borde sträva efter. Fastän det väldigt ofta känns väldigt svårt. För mig känns det åtminstone alltid svårt att komma på med nya saker. Det känns väldigt tryggt att fortsätta i samma spår som man alltid har gjort. Kanske man inte heller vet vad man vill ändra, eller om man ska välja något (t.ex. huvudämne) och därmed inte veta vad man ska välja, då är det väldigt svårt. Men vad är det som intresserar? Vilka saker engagerar och vad bryr man sig egentligen om? Det är frågor som borde få ett svar för att man överhuvudtaget ska komma till någon typ av förändring.

Dessutom är det skönt för ögat att inte stirra på datorn. För datorn är något man ändå stirrar på väldigt mycket i vardagen. Då är det skönt att läsa något i pappersform. Men min inre ålder kan ju också vara närmare 80.

//Charlotta Eriksson

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *